Paparazzo lov
Zanimljivosti

Šta je zapravo Paparazzo lov?

Tko je Paparazzo: 

Kao što samo ime kaže, Paparazzo lov je rijaliti emisija, koja traja oko 45 minuta, u kojoj možemo pratiti najnovije vijesti poznatih ličnosti na Balkanu. 

Izvor reči paparazzo se nalazi u legendarnom filmu iz 1960, zove se La Dolce Vita

PaparazzoNa najosnovnijoj razini paparazzi se druže na ulicama i na javnim mjestima čekajući priliku za fotografiranje zvijezde. U javnosti, paparazzi se mogu neometano trgnuti zakonima. Ali za paparazza koji želi zaraditi velike novce, ova metoda je previše riskantna; mora se uvjeriti da je na pravom mjestu u pravo vrijeme, da dobije priliku.

Dosta ih dobi informacije gledajuči okružje poznatih ličnosti, u toku su sa rezervacijama u restoranima, na aerodromu, dosta ih pamti registrske brojeve automobila, koja poznate ličnosti voze. Zarada paparazzijev je zavisna od samih fotografija, koje naprave. Ako ide za dobru, kvalitetnu, unikatnu sliku od estradne ličnosti, se može cena gibati čak okoli 1. 000 do 10. 000 eura. Plačaju ih javne ličnosti za PR, jedino osobe sa »A« liste ne plačaju, jer ide po principu, poznatiji što si, manje plačaš paparazzima, da te fotografišu.

Zapravo, dosta poznatih ličnosti se pritužuje i čak nekada čak tuži paparazze za ulazak u njihovu privatnost, s tim što ih slikaju. Sa druge strani, paparazzi imaju mogučnost tužiti poznatu ličnost ako ta upotrijebi njihovu fotku brezobzira na avtorska prava. Zakon na balkanskom području je zaista jasan, jer je snimanje i fotografisanje javnih ličnosti na javnim površinama dozvoljeno.

Posledično tužbe s strane poznatih ličnosti ne uspjevaju na sudu, čak ekipa Paparazzo lova dobije odštetu. I sama voditeljka Paparazzo lova, Ana Pendić je izjavila, da je najbolja žurka, kad ih neko tuži i onda pobjede na sudu, navodno ih urednik emisije, Darko Popović, odmah posle pobjede vodi u kafanu.

Paparazzo lov može biti i opasan, kao što je bilo u primeru princeze Diane, koja je zbog pračenja paparazza izgubila život u 36. godini. Princeza Diane je bila okrunana za najpoželjniju sa strana paparazza, za jednu njenu fotografiju su nudili čak oko 500. 000 eura.   

Posle smrti princeze Diane, za smrt koje su bili krivi paparazzi, se je promenio medijski svet u Velikoj Britaniji, gde su čak promenili zakon, koji je počeo važiti u 1998. godini. 

Posle takvog uspeha društvenih mreža je posao paparazza opadao, jer su postali popularni selfiji, muževi su postali profesionalni fotografi svojih žena, sve više i više je content kreatora, koji pokušavaju, da se približe publici u smislu, da im  prirodan život i svoj svakdanjik prikažu preko ekrana. 

Trenutno je u trendu biti influencer, koji recenzira produkte i usluge te recenzije prikazuje preko Instagram, Facebooka i ostalih društvenih mreža. Tvrtke ne moraju brinuti za troškove marketinga i PR, jer je trenutno najisplatnija reklama dati brezplatni proizvod/usluge, da napravi pozitivnu recenziju na društvenim mrežama.

 

Paparazzo lov: 

Paparazzo lov je uspjeo, da opstane i ostane najuspješnija emisija na Balkanu. 

Snimljen je sa strana profesionalnih paparazzija na hrvatskom in crnogorskom primorju, tako i u Srbiji, gde žive najpoznatije ličnosti, donosi nama eksluzivne vijesti i snimke iz porodičnih života najpoznatijih. Sa obzirom, da je jedna od nagledanijih emisija, emitira se u večernim satima na programima Grand, Pink i BN Televizija. 

Zaslugu tom čuvenom uspehu pripisuje voditeljka Ana Pendić aktualnim izvještajima sa lica mesta, bez olepšavanja stvarnosti.  Posle desetgodišnje pauze, avtori emisije žele, da publici vrate sagovornike, koji če sa humorom komentarisati dogadjaje, koje če kamera obilježiti.

Aktualno iz Paparazza Lov: 

U zadnjoj epizoda Paparazzo lova, koja se je emitirala dana  26. 1. 2023 mogli smo zapratiti, da i čuvena Stanija Dobrojević mora ustati rano, jer ima obaveze kao što je voditi psa vani. 

Pevačica Goca Božinovska je na svoj rodjendan postala majka unuku Vukanu, koji se je rodio njenom sinu Mirku Šijanu i njegovoj suprugi Bojani.  U emisiji Paparazzo lov smo imali mogučnost ispratiti suprugu i djete iz porodilišta, gde ih je tata srdačno i veseo dočekao.

Svetlana Ceca Ražnatović je otišla na ručak u Jerry restoran, gde se našla sa dugogodišnjim prijateljem, Markom Djedovićem. 

Mogli smo ispratiti familiju Adaktarovi, koji su se uputili na lepotne tretmane i shopping. 

Tamara Đurić nam je pokazala recept za svoju savršenu figuru, a to je ozbiljan zahtevan trening.

Sve to i više detalja iz života poznatih ličnosti možete si ogledati u zadnjoj epizodi ovog čuvenog showa. 

Paparazzi lov

Kažu, da recenzije o samoj emisiji najviše daju doprinosa ugledu te emisije, stoga je ugled ove emisije jako visok, jer su recenzije vrlo visoke i pozitivne.

Zadnja aktualna afera je bila tako zvanog idealnog bračnog para Djogani, gde je došlo do afere i navodne prevare. Paparazzi je uhvatio Djoleta Djoganija u avtomobilu, gde se je navodno ljubio sa asistentkinjom. To i mnoge druge stvari koje krije Showbizz možete pogledati u emisiji. 

To je i dokaz, da paparazzi ne štede estradne ličnosti, brez obzira na to, šta se može desiti sa njihovim životom i porodicom.

Sve to i više sočnih detalja iz života poznatih ličnosti možete si ogledati eksluzivno u emisiji Paparazzo Lov!