kolagen za lice
ZanimljivostiZdravlje

Čarobni sastojak za zdravu kožu: Kolagen za lice

Svi želimo imati zdravu i sjajnu kožu, a jedan od ključnih sastojaka koji može pomoći u tome je kolagen za lice. Kolagen je protein koji čini osnovni sastavni dio kože, zajedno s elastinom i hijaluronskom kiselinom. Ona je kao građevinski materijal koji održava kožu čvrstom, elastičnom i hidratiziranom. Međutim, s vremenom, proizvodnja kolagena u našem tijelu se smanjuje, što može dovesti do pojave bora, opuštene kože i gubitka sjaja. Zato sve više ljudi traži načine kako uključiti kolagen u svoju rutinu njege kože, posebno za lice.

Kolagen za lice je postao popularan sastojak u kozmetičkoj industriji zbog svojih potencijalnih prednosti za kožu. Mnoge kreme, serumi, maske i dodaci prehrani za kožu sadrže kolagen kao ključni sastojak.

Što točno kolagen za lice može učiniti za vašu kožu?

Korištenje dodataka prehrani na bazi kolagena može imati niz potencijalnih prednosti za zdravlje kože. Neke od glavnih prednosti uključuju:

 1. Povećanje hidratacije kože: Kolagen može pomoći u povećanju hidratacije kože, čime se može smanjiti suhoća, perutanje i osjećaj zategnutosti kože.
 2. Poboljšanje elastičnosti kože: Kolagen je važan za očuvanje elastičnosti kože, te može poboljšati njezinu čvrstoću i tonus, što može smanjiti pojavu opuštene kože.
 3. Smanjenje bora i finih linija: Kolagen može potaknuti sintezu novog kolagena u koži, te time smanjiti pojavu bora i finih linija koje su često povezane sa starenjem kože.
 4. Poticanje obnove kože: Kolagen može potaknuti obnovu stanica kože, te time poticati obnovu kože i pomoći u obnavljanju oštećene kože od sunčevih opeklina, akni ili drugih oštećenja.
 5. Poboljšanje sjaja kože: Korištenje dodataka prehrani na bazi kolagena može doprinijeti poboljšanju sjaja kože, čineći je svježom, blistavom i mladolikom.
 6. Antioksidativna svojstva: Dodaci prehrani na bazi kolagena za lice mogu imati antioksidativna svojstva koja pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala.

kolagen za lice

Koji kolagen za lice odabrati?

Prilikom odabira dodataka prehrani na bazi kolagena za lice, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora kako biste osigurali kvalitetan proizvod koji odgovara vašim potrebama. Evo nekoliko savjeta za lakši odabir:

 1. Vrsta kolagena: Postoji nekoliko različitih vrsta kolagena, kao što su kolagen tip I, II, III i drugi. Kolagen tip I je najčešći tip kolagena u koži, te se smatra najučinkovitijim za zdravlje kože. Prilikom odabira dodataka prehrani na bazi kolagena, provjerite vrstu kolagena koja se nalazi u proizvodu i odaberite onu koja najbolje odgovara vašim potrebama.
 2. Izvor kolagena: Kolagen može biti životinjskog ili biljnog podrijetla. Najčešći izvor kolagena su životinjski izvori poput govedine, svinjetine, ribe ili peradi.
 3. Kvaliteta proizvoda: Provjerite kvalitetu proizvoda i potražite certifikate ili testiranja neovisnih laboratorija koja potvrđuju kvalitet i čistoću proizvoda. Birajte provjerene marke koje su poznate po kvalitetnim proizvodima i dobroj reputaciji.
 4. Doziranje: Provjerite preporučenu dozu i način korištenja dodataka prehrani na bazi kolagena za lice. Slijedite upute proizvođača kako biste osigurali optimalno korištenje proizvoda i postigli najbolje rezultate.
 5. Dodatni sastojci: Provjerite sastav dodataka prehrani na bazi kolagena i obratite pažnju na druge sastojke koji se nalaze u proizvodu. Neki dodaci prehrani mogu sadržavati dodatne nutrijente poput vitamina, minerala ili drugih sastojaka koji mogu dodatno poboljšati zdravlje kože.
 6. Cijena: Razmislite o cijeni proizvoda i usporedite različite opcije kako biste odabrali proizvod koji odgovara vašem budžetu. Imajte na umu da najjeftiniji proizvod nije uvijek najkvalitetniji, stoga pazite na ravnotežu između cijene i kvalitete proizvoda.

Najbolji kolagen za lice na tržištu

Ako nas pitate koji kolagen za lice je najbolji, reći ćemo Vam Gaia Naturelle Kolagen shot. Zašto?

Prije svega radi se o tekućem dodatku prehrani koji ima izvrsnu apsorpciju te kombinaciju sastojaka koji su u interakciji s cijelim tijelom iznutra, a njegovi učinci se vrlo brzo pokazuju. Sadrži MSM – organski sumpor – koji se preporučuje unostiti najmanje 1 g, dok ga dnevna doza Kolagen shot-a sadrži 1,5 g.

Osim toga, Kolagen shot od nedavno ima napravljenu kliničku studiju u kojoj je dokazano da kombinacija 5g kolagena i 1,5 g MSM povećava gustoću dermisa za 20%, povećava hidrataciju kože za 32% te smanjuje dubinu bora za 14%.

Rezultati su zbilja sjajni, zar ne?